Results 1 to 7 of 7

Thread: BSP Texture problem?

  1. #1
    Computer geek
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    57

    BSP Texture problem?

    Hi.
    OK, so, here's the scenario:
    I'm getting a problem with my textures when I design maps. So I hope you can help me. Below I will post first what works when I compile maps and second, what doesn't work.

    What works:
    I design a map in GMax.
    I select every face and change its material ID to 1.
    I go into the material editor and make a new multi-material, change the number of materials to 1, and rename Mtl #1 to +sky.
    I export it as a .jms and compile it.
    (But then every face is sky and that would be really annoying)

    What doesn't work:
    I design a map in GMax.
    I select the bottom faces (The ground) and change their material IDs to 2. I select every other face and change its material ID to 1.
    I go into the material editor, select new multi-material, (amount of materials = 2), rename material 1 to +sky and material 2 to ground. I edit material 2, click the dots next to Diffuse, select bitmap, navigate to data\levels\mylevel\bitmaps and select ground.tif.
    I export as a .jms, compile the bitmaps with "tool bitmaps levels\mylevel\bitmaps" and then try to compile the level.
    The bitmaps compile fine.
    The errors it gives me for the level part are as follows:

    C:\Program Files\Microsoft Games\Halo Custom Edition>tool structure levels\skybo
    x skybox
    Couldn't read map file './toolbeta.map'
    building intermediate geometry...
    EAX: 0xFFFFFFFE
    EBX: 0x03160101
    ECX: 0x0012E860
    EDX: 0x000002CC
    EDI: 0x0012E860
    ESI: 0x00000000
    EBP: 0x0012E738
    ESP: 0x0012E728
    EIP: 0x7C90E514, C3 8D A4 24 ?????
    EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_files.c,#1358: full_name


    Can anyone help? Thanks,
    -Arightwizard

    PS: Thanks also if you actually read this long post : P.
    Reply With Quote

  2. #2
    chilango Con's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Victoria, BC, Canada
    Posts
    8,397

    Re: BSP Texture problem?

    Are you using bluestreak exporter?
    Reply With Quote

  3. #3
    Cancer paladin's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    DGG558
    Posts
    4,614

    Re: BSP Texture problem?

    Every face is the sky because you assigned +sky to material 1 and assigned every face material 1.

    You also have to create a shader_environment for the ground.

    I suggest you read through the HEK. This is all covered.
    Reply With Quote

  4. #4
    Xfire - sar93 W1zard's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Rotterdam
    Posts
    39

    Re: BSP Texture problem?

    I don't see why this shouldn't work, but then again, gmax could differ from 3ds max.

    ARE you using bluestreak? if you do, i don't see any problem. send the file over to me, and let me have a try at your JMS. (gmax file would be pointless, i use max 2010)

    Second option would be making a skybox bsp, and then make a bsp which you place as scenery... lol well that would be your last resort option if you tried all but failed.

    add me on xfire, sar93
    Reply With Quote

  5. #5
    Computer geek
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    57

    Re: BSP Texture problem?

    I am using bluestreak. I have created shader_enviroment tags for the ground. And I don't have xfire, so I can't add you, W1zard. Paladin, I know why it would be all sky, I'm just saying that that's annoying. But as each of you said, I don't see why this wouldn't work.

    W1zard, here is the download link of a .zip file I made containing data\levels\skybox:
    http://www.mediafire.com/download.php?mojumkymtyr
    Reply With Quote

  6. #6
    Xfire - sar93 W1zard's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Rotterdam
    Posts
    39

    Re: BSP Texture problem?

    alright i just tried compiling it, and at first i got an error when i used a shader model tag for it since mtl# cannot be used in such shaders.

    then i deleted those shaders so it would ask again for the shader type, and then entered shader enviroment, when i redid the command it worked flawlessly

    http://www.mediafire.com/download.php?4ymazmgmnln

    so yea, it's purely your side, compiles fine for me
    Reply With Quote

  7. #7
    Computer geek
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    57

    Re: BSP Texture problem?

    I don't know why it wouldn't work for me, I used shader_environment as well.
    But thank you, anyway.
    -Arightwizard
    Reply With Quote

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •